Blog

"Instagram keşfete düşmek için ne yapmak gerekir?" isimli yazıyı görüntülüyorsunuz.

Instagram keşfete düşmek için ne yapmak gerekir?

Sosyal Abone tarafından paylaşıldı.
Geri Dön



İnstagram Keşfete Düşmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

İnstagram kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu keşfette gezmekte ve gönderilere oradan erişim sağlamaktadır. Bunun dışında sayfaların takipçisinin artması, bol beğeni ve yorum almak da tamamen bu duruma bağlıdır. O sebeple paylaşılan herhangi bir gönderinin keşfete düşmesi oldukça önemlidir. Hem yeterince beğeni alınması için hem de kişilerin paylaşımı yapan sayfayı gezmesi için keşfet büyük bir fırsattır. Bu fırsatı oluşturmanın ve değerlendirmenin pek çok şekli vardır.

İnstagram Gönderilerinin Keşfete Düşmesi Nasıl Sağlanır?

Bir gönderinin kendisiyle ilgilenecek kişiler ile keşfette buluşması olayı aldığı beğeni, yorum ve kaydetmelere bağlıdır. Bu unsurların sağlanması ile gönderi kendisini beğenebilecek ve o alanla ilgilenen kişilerin keşfetine düşer. Daha sonra alınan beğenilere, kaydedilmelere ve yorumlara göre belirli bir süre daha keşfetteki yerini koruyacaktır. İnstagram keşfeti ana sayfadan farklı olmak üzere kişinin takip ettiği kişilerin değil takip etmediği kişilerin gönderileri ile doludur. Bu gönderiler ayrılmaksızın sadece kişinin beğendiği ve ona hitap eden gönderilere bakılarak ayrılır. Bu durum da gönderinin daha çok kişi tarafından görülmesine ve okunmasına kapı aralar.

İnstagram hesabında paylaşılan bir gönderinin keşfete düşmesi için öncelikle gönderinin özgün olması gerekir. Bir post ne kadar özgünse o kadar çok keşfete çıkma ihtimali yükselecektir. Bu nedenle özgün ve kişisel hesabın bir bütünü olan gönderiler paylaşılmalıdır. Bunun dışında kişilerin beğenileri, yorumları ve kaydetmeleri oldukça önemlidir. Bu sebeple de beğeni, yorum ve kaydetme ne kadar yüksek olursa kişilerin  keşfete düşme ihtimali de o oranda artacaktır.

İnstagram keşfete düşmesi için yapılması gereken diğer bir şey bol bol etiket ve hashtag kullanımıdır. Bu ikisi ne kadar çok olursa ve doğru olursa gönderi o oranda keşfete düşecektir. Bu da doğrudan artı puan sağlayacaktır.

İnstagram Keşfete Düşmenin Faydaları Nelerdir?

Keşfet aşamasına geldikten sonra bu aşamanın neden bu kadar değerli olduğunu anlamak daha kolay olacaktır. Öncelikle keşfete çıkan bir gönderi sayesinde anında profil ziyareti artacaktır. Profil ziyaretinin artması demek doğrudan takipçi ve beğenilerin de artması anlamına gelmektedir. Bu durumda etkileşimde oldukça artacaktır. Takipçi ve beğeni arttırmak isteyen kişiler için bu yol mutlaka tercih edilir.

İnstagram keşfette olmanın bir diğer faydası da artık belli bir kesime hitap edebiliyor olmandır. Bu aşamadan sonra İnstagram profilinin büyümesi ve gelişmesi çok daha kolay olacaktır. Hem pek çok artıyı da beraberinde getirecektir. Bir kez keşfete çıkan bir İnstagram profili daha sonra defalarca kez çıkabilir. Bu da insanların yavaş yavaş o İnstagram hesabına alışması, takip etmesi ve etkileşime geçmesi anlamına gelmektedir. Bu durum sayesinde kişilerin tanınırlığı da artacaktır. Bu sayfaları için söz konusu olan bir durum ise sayfa alanında popüler sayfalardan biri olabilme şansı taşımaktadır.

İnstagram Profili Keşfete Düştüğünde Spam Alır Mı?

Pek çok sayfa yorum toplamak için bu tarz gönderiler paylaşabilir ama hesabın herhangi bir gönderisi keşfete düştüğü zaman spam almaz. Aksine daha hızlı büyür ve gelişir. Yorumlar da beraberinde gelirse var olan spamı bile temizlemek için yeterli olacaktır. Bu sebeple kişiler profillerini herkese açmaktan çekinmemeli ve keşfete düşen paylaşımları kaldırmamalıdır. Spamın gelmesi için sadece uygunsuz içerik paylaşımı olması gerekir bu gibi bir durumda paylaşım yapılmadığı takdirde spam gibi bir sorun yaşanmayacak ve hatta profil tanıtımı, profil etkileşimi gibi olaylarla kişilerin hesapları daha fazla aktif ve canlı olacaktır.